Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βύρωνα
Η τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής για το 2012 έγινε την Παρασκευή 28/12/12. Η οικονομική επιτροπή, είναι όργανο που παίρνει αποφάσεις, έχει δε αντικαταστήσει με τον νόμο Καλλικράτη την παλιά Δημαρχιακή Επιτροπή και από τα 9 μέλη που την αποτελούν τα 6 ανήκουν στην παράταξη Χαρδαλιά ενώ τα 6 στην παράταξη Κόνσουλα. 
Σύμφωνα δε με τον νόμο με το νέο έτος, στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα εκλεγούν για το επόμενο ενάμιση χρόνο το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής.

Ανάμεσα στα θέματα που αποφάσισε η επιτροπή ήταν:

1. Η έγκριση του πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού έργων, που αναδεικνύει τον ανάδοχο του έργου «Ανέγερση του 2ου παιδικού σταθμού Δ. Βύρωνα» που θα κοστίσει 976.658 ευρώ. Πρόκειται για το γνωστό έργο που στο παρελθόν με τετραπλάσιο προϋπολογισμό θα κατασκεύαζε η Νομαρχία Σγουρού και ακυρώθηκε μετά από ενστάσεις που έγιναν. 
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

2. Η έγκριση διάθεσης πιστώσεων ύψους 5.920.819 ευρώ για συνεχιζόμενα έργα, μεταξύ των οποίων και το κολυμβητήριο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και έχει ήδη πληρωθεί στον εργολάβο το μισό από το αρχικό ποσό των 9 εκ. ευρώ που είχε προϋπολογιστεί.

3. Η έγκριση διάθεσης πίστωσης 51.000 ευρώ για την πληρωμή των αποζημιώσεων των συνεδριάσεων για το 2012 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ,της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής, ενώ ακόμη δεν έχουν πληρωθεί για το 2011 τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. 
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι με απόφαση της κυβέρνησης , καταργούνται οι αποζημιώσεις αυτές από 1-1-2013.

4. Εγκρίθηκαν ακόμη εντάλματα προπληρωμής για κάποια μικρότερα ποσά που αφορούν : την κοπή υψηλόκορμων δένδρων σε ιδιωτική εταιρεία, μιας και το ανυψωτικό μηχάνημα του Δήμου είναι χαλασμένο, για ανταλλακτικά και συντήρηση αυτοκινήτων της Δημοτικής Επιχείρησης, για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 των αυτοκινήτων  του Δήμου κλπ.

Παρασκευή 28/12/2012
Πηγή: Στάση Βύρωνα