Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

Πικ Νικ: Λίγο πριν τις γιορτές, οι προσπάθειές μας φέρνουν αποτέλεσμα!


Το καλοκαίρι που μας πέρασε και μετά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την τύχη του χώρου του Πικ Νικ, Πρωτοβουλία και κάτοικοι συναντηθήκαμε τρεις φορές, στη γειτονιά των Αναπηρικών και στο δάσος, γνωριστήκαμε, συζητήσαμε, φάγαμε και ήπιαμε, βάζοντας τα θεμέλια για μια ευρύτερη κινητοποίηση για θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής μας και την προστασία του τόσο κοντινού μας δάσους του Υμηττού. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, και πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες αργότερα, η τοποθέτηση στον χώρο πανώ που έγραφε: «Το Πικ Νικ είναι δάσος – Αναδάσωση όχι πάρκινγκ». Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι η ενημέρωση των επισκεπτών της περιοχής που χρησιμοποιούσαν το χώρο ως πάρκινγκ, αλλά και η διαρκής υπενθύμιση, τόσο στις αρμόδιες αρχές όσο και σε όλους τους πολίτες του Βύρωνα, της σημασίας του ζητήματος. Δυστυχώς, το πανώ αυτό αφαιρέθηκε πολύ γρήγορα αλλά ξανατοποθετήθηκε πρόσφατα.
Σε συνέχεια της ανάδειξης του θέματος, οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν σε καθαρισμό του χώρου από αγριόχορτα, σκουπίδια και μπάζα. Αυτό ήταν ένα πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που ήρθε ως αποτέλεσμα της κινητοποίησης των κατοίκων.
Μετά από μερικούς μήνες, και συγκεκριμένα από τις 13 Δεκέμβρη και μετά, υπήρξε μία πιο ουσιαστική εξέλιξη. Ο χώρος του Πικ Νικ καθαρίστηκε από τα αυτοκίνητα και ταυτόχρονα φυλάσσεται. Έχουν αρχίσει εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, όπου υπό την επίβλεψη της υπηρεσίας Πρασίνου, φυτεύτηκαν δάφνες και κυπαρίσσια, είδη συμβατά με τη χλωρίδα της περιοχής.
Ως Πρωτοβουλία αισθανόμαστε ικανοποίηση που οι προσπάθειες και οι προτάσεις μας φέρνουν αποτελέσματα και επιθυμούμε να συνεχιστούν ως το τέλος οι ενέργειες ώστε το Πικ Νικ να ξαναγίνει ένας φιλόξενος χώρος για περιπατητές και συνδημότες μας που θέλουν να ξεφύγουν από τους ρυθμούς της τσιμεντούπολης και να χαρούν τις ευεργετικές ιδιότητες του δάσους, χωρίς καθόλου αυτοκίνητα και πάρκινγκ.
Κλείνοντας, θεωρούμε πως όταν υπάρχουν στόχοι υγιείς που προωθούν το καλό όλων αλλά και φιλότιμοι άνθρωποι που προτείνουν και υλοποιούν θετικές μακροπρόθεσμες δράσεις, τότε ξεπερνιούνται πολλά εμπόδια και βαδίζουμε όλοι μαζί για κάτι καλύτερο! Ας περάσουμε όλοι και όλες καλές γιορτές και ας προσπαθήσουμε το 2012 να μας βρει, σε πείσμα των καιρών, με μεγαλύτερη αισιοδοξία, περισσότερη αγάπη, ισχυρότερη αλληλεγγύη, απελευθερωμένους από προκαταλήψεις και κυρίως με όρεξη για γόνιμο προβληματισμό και δράση।

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
Tηλέφωνα επικοινωνίας: 6972 382004, 6972 414920, 6937 250906
Ιστολόγιο: http://prwtobouliabyrwna.blogspot.com
Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε ότι για το θέμα αυτό η Στάση Βύρωνα έκανε επανειλημένες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην περιοχή .