Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Καταγγελία για τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα καταγγέλλει τον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ιδιοκτησίας του ομίλου Αλαφούζου γιατί την Πέμπτη 14/10/2010 στην πρωινή εκπομπή του ο κ. Πρωτοσάλτε στην προσπάθεια του να παραπληροφορήσει τους ακροατές και την κοινή γνώμη συκοφάντησε, εξύβρισε, σπίλωσε τους εργαζόμενους στο Δήμο Βύρωνα και το Σωματείο των Εργαζομένων.

Αιτία για αυτή την επίθεση, η ομόφωνη απόφαση του σωματείου των εργαζομένων να αντισταθεί στη καμπάνια που οργανώνει ο ΣΚΑΪ και προωθεί την ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών μέσω Ανώνυμης Εταιρείας και επιδίωκε να γίνει στο Δήμο Βύρωνα.

Ο συγκεκριμένος σταθμός δεν τήρησε στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, αρνήθηκε να διαβάσει έστω την ανακοίνωση του σωματείου, δε έδωσε τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων και με γκεμπελικό ύφος έριξε λάσπη και σπίλωσε μια συλλογικότητα για τη δράση της και τις απόψεις της.

Το Σωματείο των Εργαζομένων έχει δώσει αγώνες για να γίνεται ανακύκλωση στο Δήμο Βύρωνα από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και όχι από ιδιωτικές εταιρείες που προωθεί ο ΣΚΑΪ. Απόδειξη για αυτό είναι η ανακύκλωση που γίνεται στο Δήμο Βύρωνα τεσσάρων υλικών (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό) με διαλογή στην πηγή με θετικό πρόσημο για το Δήμο, το περιβάλλον και με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ώστε η ανακύκλωση να επεκταθεί σε όλα τα υλικά, οργανωμένη από το Δήμο, γιατί αυτό εξυπηρετεί το δημόσιο, λαϊκό συμφέρον κόντρα στις μπίζνες των εταιρειών. Αρνούμαστε την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Απαιτούμε από το Υπουργείο περιβάλλοντος να επιδοτούνται οι ΟΤΑ για τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνουν και όχι οι εταιρείες.

Το Δ.Σ. Βύρωνας 14/10/2010

Για επικοινωνία: Παναγιωτόπουλος Χρήστος 6985030515

Χαλβαντζής Γιώργος 6948661054