Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Πυρκαϊά σε σχολείο του Βύρωνα

Ξαφνική πυρκαϊά ξέσπασε σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου, γύρω στις 7.30 το βράδυ στο ισόγειο του ιστορικού για το Βύρωνα σχολείου της Αγ. Τριάδας, στις οδούς Ερυθραίας και Κωνσταντιλιέρη, όπου στεγάζονται το 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείο και το 9ο Νηπειαγωγείο .
Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ενώ την περίοδο αυτή γίνονται επισκευές και αντικατάσταση των κουφωμάτων του, δεν ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας του χώρου, μετά το τέλος αυτών των εργασιών, ενώ και ο χώρος έτυχε να μη φυλάσσεται, μιας και οι σχολικοί φύλακες της πρωινής και απογευματινής βάρδιας έλειπαν.
Στην αίθουσα όπου ξέσπασε η πυρκαϊά, ευρίσκονταν εύφλεκτα υλικά, όπως γραφική ύλη, υλικά για την ψυχαγωγία των παιδιών, υπολογιστές κ.ά., καταστρέφοντάς την ολοσχερώς.
Τα πρώτα μέτρα πυρόσβεσης ελήφθησαν από γείτονες, οι οποίοι με πυροσβεστήρες και μάνικες κατόρθωσαν να περιορίσουν την επέκτασή της, ενώ την τελική κατάσβεση πραγματοποίησαν οχήματα της Πυροσβεστικής που εκλήθησαν να επέμβουν.
Ζητήματα προς διερεύνηση είναι το αν το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιείτο από συνεργεία του Δήμου ή ιδιώτη εργολάβου.
Στη δεύτερη περίπτωση, πρέπει να εξεταστεί η σύμβαση του έργου, αν αυτό είχε δηλωθεί στο ΙΚΑ και στην αρμόδια ΔΟΥ, και αν τηρήθηκε η ισχύουσα νομοθεσία που διέπει την εκτέλεση δημοσίων έργων.