Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Επικίνδυνη η παιδική χαρά της Αγίας Τριάδας

Πανοραμική άποψη της παιδικής χαράς

Ο επικεφαλής της Στάση Βύρωνα Άκης Κατωπόδης συζητά με γονείς

Μέλη της Στάση Βύρωνα διανέμουν την ανακοίνωσή μας


Χαλίκια στους διαδρόμους,


στα όργανα ψυχαγωγίας,

τσουλήθρες χωρίς σκάμμα, δίπλα σε τοιχείο,

ή μπροστά από κολόνα

Χαλίκι παντού !!!


Επίσκεψη στην παιδική χαρά της Αγίας Τριάδας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Στάση Βύρωνα μαζί με τον επικεφαλής της Άκη Κατωπόδη την Πέμπτη 17 Ιουνίου, ερχόμενη σε άμεση επαφή με παρευρισκόμενους γονείς και διαπιστώνοντας από κοντά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος αυτός.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μοιράστηκε η παρακάτω ανακοίνωσή μας:


Ανακοίνωση της Στάση Βύρωνα

Τα παιδιά ζητούν προστασία, φροντίδα και αγάπη

Όλοι μας αναγνωρίζουμε το σημαντικότατο ρόλο που παίζουν στη ζωή των παιδιών οι παιδικές χαρές, αφού συντελούν στη βελτίωση της σωματικής ανάπτυξης, στην ανάταση του ψυχισμού τους, στην καλλιέργεια κοινωνικών και φιλικών σχέσεων.

Δυστυχώς όμως , τα τελευταία χρόνια, ο ρόλος τους έχει υποβαθμιστεί , αφού οι περισσότερες έχουν αφεθεί στη φθορά χρήσης και χρόνου.

Παράπονα διαμαρτυρίας έρχονται σχεδόν από όλες , ακόμα και από αυτές που είχαν ανακαινιστεί, διότι η συντήρησή τους υπήρξε μηδενική.Η περίπτωση της παιδικής χαράς Αγ. Τριάδας είναι ακόμα τραγικότερη, μιας και έχει αφεθεί τελείως στην τύχη της, αν και είναι η πολυπληθέστερη, αφού βρίσκεται στο κέντρο του Δ. Βύρωνα.

Προσπάθειες των δημοτών για την ανακαίνισή της έγιναν πριν δύο χρόνια, με συλλογή υπογραφών και φωτογραφιών οι οποίες ελήφθησαν στο χώρο της παιδικής χαράς , απεικονίζοντας την τραγική της κατάσταση ( ρωγμές στο έδαφός της κάτω από το μονόζυγο, τις κούνιες, την τσουλήθρα, διάσπαρτο χοντρό χαλίκι εχθρικό για τα πέλματα των μικρών παιδιών, επικίνδυνο για ολισθηρότητα στους διαβάτες, αφού καλύπτει και τα μονοπάτια της τα οποία διασχίζουν σε καθημερινή βάση γονείς, αλλά κυρίως ηλικιωμένοι που συνοδεύουν τα παιδιά ).Το υλικό που συγκεντρώθηκε, δόθηκε τόσο στο Δήμαρχο, όσο και στην αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Αποτέλεσμα : Έχουν περάσει από τότε δύο ολόκληρα χρόνια χωρίς καμμιά ουσιαστική παρέμβαση, παρά τις τότε υποσχέσεις.

Ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή, να δώσει άμεσα λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα, που αφορά μικρούς και μεγάλους.

Ιούνιος 2010