Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

Για το Κέντρο Υγείας Βύρωνα


«Οι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο καθώς και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που είναι κάτοικοι του Δήμου Βύρωνα είναι υποχρεωμένοι να θεωρούν τα βιβλιάρια ασθενείας για διαγνωστικές εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας του Δήμου Βύρωνα. Εκεί αρχίζει η Οδύσσειά τους….

Η θεώρηση γίνεται ΜΟΝΟ μια φορά την εβδομάδα (κάθε Πέμπτη ), με αποτέλεσμα να υπάρχει συνωστισμός και αναμονή τεσσάρων και πέντε ωρών ακόμη και ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Επιπλέον να μην μπορούν να κάνουν ιατρικές εξετάσεις άμεσα (πολλές φορές η καθυστέρηση αυτή είναι μοιραία), περιμένοντας πότε θα έρθει η συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας για να γίνει η θεώρηση, εφόσον απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν οι εξετάσεις αυτές είναι να προσκομίσουν στα διαγνωστικά κέντρα θεωρημένο το βιβλιάριο ασθενείας.»

από το http://vironas.gr/press/

Σχόλιο της Στάση Βύρωνα:

Εμείς, θέλουμε να σχολιάσουμε ότι το Κέντρο Υγείας του Βύρωνα, παρά τις σοβαρές και συγκεκριμένες αδυναμίες του, έχει πολλά πλεονεκτήματα και ακόμα περισσότερα περιθώρια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του.
Για το συγκεκριμένο θέμα, οι θεωρήσεις από τον ελεγκτή ιατρό του Δημοσίου, γίνονταν κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Ας μας πει κάποιος υπεύθυνα, γιατί καταργήθηκε η μία μέρα;