Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2010

Εγκατελειμένα Αυτοκίνητα επι της Αρχ. Μακαρίου

Λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα από τον συνδημότη μας Ανδρέα Αρκάδη,το οποίο δημοσιεύουμε αυτούσιο :

Αγαπητε κυριε Δήμαρχε

Κατ΄ αρχήν εύχομαι Καλή και παραγωγική Χρονιά.

Επανέρχομαι για το θέμα των εγκατελειμενων αυτοκινήτων στην οδό Αρχ. Μακαρίου.

Κυριε Δήμαρχε, με τον λογαριασμο της ΔΕΗ μηνός Δεκεμβριου, πληρωσα για δημοτικά τέλη+δημοτικό φόρο το ποσό των 50.07 Ευρώ. Και αναρωτιέμαι για ποιό λόγο, εγω σαν νομιμοφρων πολίτης να πληρώνω το ανταποδοτικό τέλος του δήμου, και οι υπηρεσίες σας(του δήμου Βύρωνα) να αγνοούν και να μην εφαρμόζουν τους νόμους, δείχνοντας μ’ αυτό τον τρόπο πλήρη περιφρόνηση στους νομιμόφρονες δημότες.

Κύριε Δημαρχε, σημερα 4/01/2010, στην οδό Αρχ. Μακαρίου βρισκονται παρκαρισμένα εννέα(9) αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες που ανήκουν προφανέστατα στον εμπορο αυτοκινήτων «Καραχαλιο».

Τ’ αυτοκίνητα είναι τα εξής:

Ανεβαίνοντας την Αρχ. Μακαρίου:

επί της αριστερής πλευράς του δρόμου:

1) Αυτοκίνητο OPEL TIGRA, χρώματος κίτρινου, χωρίς πινακίδες, με σκασμένο λάστιχο

2) Αυτοκίνητο MERCENTES, χρώματος κυπαρισσι, χωρίς πινακίδες

3) Αυτοκίνητο Hyundai EXCEL, χωρίς πινακίδες, με σπασμένα πισινά φανάρια

4) Αυτοκίνητο ΝΕΧΙΑ, χρώματος μαυρου χωρίς πινακίδες

5) Αυτοκίνητο VW-Passat, χρώματος βυσσινί με σπασμένο τζάμι, χωρίς πινακίδες

6) Αυτοκίνητο FIAT-PUNTO (κάτω από πεύκο) χωρίς πινακίδες, που βρίσκεται εκεί από τον Ιούνιο 2009 με σωρό από πευκοβελόνες, γεγονός που το καθιστούν εύφλεκτο αντικείμενο.

Επί της δεξιάς πλευράς του δρόμου:

7) Αυτοκίνητο FIAT-Punto, χωρίς πινακίδες, παρκαρισμένο κατά την αντίθετη φορά.

8) Αυτοκίνητο LANCIA- πινακίδες ΥΚΝ 8384, με σπασμένα φανάρια, τ’ αυτοκίνητο αυτό ευρίσκεται σ’ αυτή την θέση από τον Ιούνιο 2009.

9) Αυτοκίνητο HYUNDAI-Excel, χωρίς πινακίδες, αυτό το αυτοκίνητο βρίσκεται σ’ αυτή την θέση, χωρίς να μετακινηθεί, απο τον Ιούνιο 2009.

Όπως φαίνεται η Οδός Αρχ. Μακαρίου έχει μετατραπεί σε χώρο έκθεσης αυτοκινήτων «προς πώληση» ή «παρκαρίσματος» επ’ ωφέλεια του εμπόρου αυτοκινήτων.

Κύριε Δήμαρχε σαν νομιμόφρων πολίτης που πληρώνω τα υπέρογκα δημοτικά τέλη+δημοτικό φόρο, ζητώ και απαιτώ να αφυπνιστούν επιτέλους οι υπηρεσίες του Δήμου και να εφαρμόσουν τους νόμους για την απομάκρυνση των εγκατελειμένων αυτοκινήτων και να μην χρησιμοποιείται το οδόστρωμα της Αρχ. Μακαρίου ως χώρος έκθεσης αυτοκινήτων.

Αυτό είναι το τρίτο email, που σας αποστέλνω και ελπίζω να ανταποκριθούν οι υπηρεσίες του Δήμου αναλαμβάνοντας κάποια δράση.

Για ευκολία των υπηρεσιών του Δήμου υπενθυμίζω τα όσα προβλέπονται για εγκατελειμενα αυτοκίνητα:

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας:

5.8.2.4.1. Δεν επιτρέπεται η μακροχρόνια, πέραν του μηνός, στάθμευση στο ίδιο σημείο οχημάτων, παλαιών οχημάτων, λέμβων, τροχόσπιτων σύμφωνα με το άρθρο 34 του ΚΟΚ.
5.8.2.4.2 Πέραν του μηνός, θεωρούνται εγκαταλελειμμένα. Επ’ αυτών επικολλάται ειδικό σήμα προς γνώση των ιδιοκτητών. Αν εξακολουθούν να μη μετακινούνται,
θεωρείται ότι καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο και ακολουθείται η διαδικασία, έτσι, όπως ορίζεται από τις διατάξεις του Π. Δ. 116/ ΦΕΚ 81-05/03/04.
5.8.2.4.3. Εάν ιδιοκτήτης επιθυμεί να κρατήσει το όχημα χωρίς να το κινεί για
οιοδήποτε προσωπικό λόγο, υποχρεούται να το αποθηκεύσει σε ιδιωτικό χώρο(Αυτό αναφέρεται για τά αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες, που ακινητοποιόυνται).

Κοινοποιείται:

Βύρωνας:Ανάπτυξη – Προοπτική

Ενωτική Παμβυρωνιώτική Δημοτική Κίνηση

Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

Ανδρεας Αρκάδης

Θάλειας 24-Βύρωνας

τηλ: 210 7641825