Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΕΑ

Βαρειές οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Χαρδαλιά. Βαθαίνει η αποξένωση της από τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων

ΚΑΡΕΑΣ : ΓΕΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ¨ Δημοτική «Παιδική χαρά» ως σκουπιδότοπος.

¨ Προσφυγικά: αδιαφορία και εγκατάλειψη

¨ Αμέτρητοι δρόμοι χωρίς πεζοδρόμια!

¨ Χώροι πράσινου: Κόπρανα σκύλων,σκουπίδια, κοροϊδία. Αφύτευτοι οι περισσότεροι χώροι!

¨ Τα λίγα λουλούδια που υπάρχουν τα φυτεύουν ιδιώτες!Σάββατο 1/11, ώρα 9.40.- Προσφυγικά οδός Γαρδένιας, ( δίπλα και απέναντι από την εόσοδο το «Χαμόγελο του Παιδιού»). Βρώμικα πεζοδρόμια. Ποικίλη ύλη σκουπιδιών και οικοδομικά υλικά σε σακούλες αφημένα (επι ημέρες όπως έλεγαν γείτονες) πολύ κοντά στην είσοδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»! Δίπλα, το πεζοδρόμιο χωρίς πλακόστρωση (!..) καλύπτεται με χώμα, γιατί ο Δήμαρχος, η αντιδημαρχία και η διεύθυνση των τεχνικών υπηρεσιών αδιαφορούν για τις πραγματικές ανάγκες της Πόλης και φυσικά του Καρέα.

Ερώτημα:
Καλά, κύριε αντιδήμαρχε των τεχνικών υπηρεσιών, ακόμα και έξω από ένα ένα ίδρυμα που η δράση του αναγνωρίζεται από όλη η Ελλάδα, δεν βρήκατε να διαθέσετε μερικές δεκάρες για να επιστρώσετε έν πεζοδρόμιο , για λίγο πολιτισμό και την ασφάλεια των πεζών εκεί όπου συχνάζουν τόσα παιδάκια;

Λίγο παραπάνω, πρίν από την εκκλησία και τον Α.Ο.Καρέα ολόκληροι χώροι που προορίζονται για πράσινο είναι χρόνια αφύτευτοι! Όλα σφραγίζονται από το σημάδι της εγκατάλειψης. Στο χώρο που αναφερόμαστε, πάνω από το 50% είναι αφύτευτος «διακοσμημένος» με το γνωστούς ρυπαρούς θάμνους ς. Η Δημοτική Αρχή και οι τεχνικές της υπηρεσίες αφήνουν αφύτευτους και απεριποίητους τους πιο πολλούς χώρους πράσινου, αλλά ξέρουν πολύ καλά την τέχνη να «μπουκώνουν» με πανάκριβες λιθόκτιστες και αχρείαστες κατασκευές τις νέες πλατείες, σαν την πλατεία Βυζαντίου ή σαν το διάζωμα στη λεωφ. Καρέα. Τα πεύκα, επίσης, είναι γεμάτα βαμβακίαση, αλλά όπως γνωρίζουν οι βυρωνιώτες, αυτό δεν αποτελεί κάποια εξαίρεση!..

Χώροι έξω από το παρεκκλήσι της εκκλησίας. Το «άγιο» σκουπίδι κυριαρχεί παντού: Χαρτιά, πλαστικά, χαλίκια, σακούλες, και αποτσίγαρα, συνοδεύουν τα εκκλησιαστικά άσματα. Παπάδες και Δημαρχία τιμούν την ιερότητα του χώρου με το αγαπημένο τους σκουπίδι.

Οδός Ευκαλύπτου. Όγκοι από χοντρά αντικείμενα και σακκούλες με οικοδομικά υλικά (!..) γεμάτη με χωματα από χοντρή λάσπη που έχει στεγνώσει. Ο δρόμος ΔΕΝ έχει πεζοδρόμια (!...) γιατι αυτά έχουν καταληφθεί από αυτοσχέδια «παρτέρια» ή έχουν κλειστεί με πρόχειρες περιφράξεις.

Οδός Δάφνης και Κισσού. Χώματα και χαλίκια παντού. Παράνομα σταθμευμένα φορτηγά αυτοκίνητα, το ΥΖΕ και το άλλο μια Μερσεντέζ χωρίς αριθμό.

Οδός Κυκλάμινων: Παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα κατοίκων κλείνουν μόνιμα τον δρόμο κάτω από τα υπναλέα μάτια της Διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία μάλλον δεν πρέπει να γνωρίζει που πέφτει ο Κρέας!..Υποβαθμίζεται έτσι επικίνδυνα η ασφάλεια των κατοίκων σε περίπτωση φωτιάς…

Στην πλατεία Αυγούστου Λίντ: Τα πεζοδρόμια έχουν καταλειφθεί από ιδιωτικά, σποραδικά, παρτέρια. Ένα τμήμα ελεύθερου πεζοδρομίου είναι χωρίς πλακόστρωση. Αλσος παρακείμενης πλατείας. Κόπρανα σκύλων, πλακόστρωτα σπασμένα και μέσα στην βρώμα, θλιβερά θαμνώδη και σε πλήρη εγκατάλειψη, τραπέζια και καρέκλες πάνω στο πλακόστρωτο! Τα εξωτερικά παρτέρια που περιβάλλουν την πλατεία ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΎ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΝΗΧΑΝΗ του κ. Χαρδαλιά τα έχει επίσης παρατήσει και τα έχει «στολίσει» με λίγα σκουπίδια που είναι ένα από τα πολλά σπόρ που της έχει χαρίσει τόσο μεγλαλα μετάλλια.

Αλσύλιο μικρό στην Οδό Ακακίας, δίπλα στην πλατεία:
Σκουπίδια και εγκατάλειψη. Το μεγαλύτερο τμήμα του χώρου για πράσινο είναι αφύτευτο! Οδοί Ακακίας- Δάφνης-Ανεμώνης: Κόπρανα σκύλων, χαλίκια και πέτρες σκορπισμένες παντού. Το μεγαλύτερο τμήμα του χώρου για πράσινο δεν έχει φυτευθεί ενώ το υπόλοιπο πράσινο αποτελείται από τούς γνωστούς θάμνους της «αραχτής»!

Οδός Ακακίας. Χωρίς πεζοδρόμια, το λίγο πράσινο σε εγκατάλειψη, με σκουπίδια. Ο χώρος πρασίνου στην Ακακίας δίπλα στο Αλσύλιο: Δεν έχουν φυτεύσει τίποτα. Θα αφήσουν την πράσινη διαδρομή των 28 εκ. ευρώ και της βιτρίνας και θα ασχοληθούν τώρα με το πράσινο του Καρέα; Κατά τα άλλα; Εγκατάλειψη και σκουπίδια!

Πλατεία Πόντου και Ανεμώνης: Εγκατάλειψη, ρυπαρότητα και ασκήμια! Η πλατεία γεμάτη με κόπρανα σκύλων, μπόλικο σκουπίδι και χώρος στάθμευσης για μηχανάκια! Το μεγαλύτερι μέρος της παραμένει αναξιοποίητο χωρίς δέντρα, θαμνώδες ή λουλούδια. Η οδός Ανεμώνης χωρίς πεζοδρόμια! Όλα τα δρομάκια από τα οποία μπορείς να διασχίσεις την πλατεία Πόντου είναι βρώμικα!

Κατω μέρος Πλατείας Πόντου: το μόνο ωραίο κηπάριο που βρήκα στην περιοχή αλλά με τα πεζοδρόμια του γεμάτα σκοπυπίδια!

Οδός Χλόης και Λ. Καρέα: Σκουπίδια και μια πεταμένη πινακίδα.

Πλατεία Νικολαϊδη: Ένα έκτρωμα αρχιτεκτονικής όπου δεσπόζουν συντριπτικά οι ανυπόφοροι όγκοι τσιμέντου και οι πλακοστρώσεις. Τμήματα της πλατείας είχαν μπόλικα σκουπίδια. Ωραίο και περιποιημένο πράσινο αλλά εξαιρετικά λίγο και χωρίς κανένα λουλούδι. Υπολογίζω ότι το 70% του χώρου είναι αφύτευτο! Τα πεύκα βέβαια με βαμβακίαση και οι πέργκολες εντελώς γυμνές χωρίς πράσινο χωρίς αναρριχώμενα. Ενδιαφέρουσα υπόμνηση : όπως ξέρουμε, οι πέργκολες φτιάχνονται για να ανεβεί το κόστος του έργου, να πέσει η μίζα και μετά να τις παρατάμε. Όπως ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΕ ΤΟ ΜΌΝΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΝΑΡΙΧΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΈΡΓΚΟΛΑ του Δήμου ΕΙΝΑΙ Η «ΜΙΖΑ»!.. Στον περίβολο της πλατείας: Η συμμαχία του κ. Χαρδαλιά με τους ασυνείδητους ψευτοφιλόζωους, έχει γεμίσει την πλατεία με κόπρανα σκύλων ( όπως και ολόκληρο τον Βύρωνα ) έτοιμα να υποδεχτούν τα γέλια και τα παιχνίδια των παιδιών. Αυτό σημαίνει να έχεις υψηλά πρότυπα εκ του ζωϊκού βασιλείου και να κατέχεις ένα υψηλό μείγμα «φιλοζωϊας και πολιτισμού»! Δίπλα ακριβώς από την πλατεία Μαυσωλείο, ένας ιδιώτης διαθέτει ένα εκπληκτικό χώρο πράσινου μέσα στην αυλή του σπιτιού του. Και διερωτήθηκα. Αυτός είναι ένας και εμείς 120 χιλιάδες κάτοικοι και με τόσο δημοτικό χρήμα (από την δική μας τσεπη) και δεν μπορούμε να έχουμε ένα έστω κήπο αντάξιο του ενός; Η οδός Δ. Νικολαϊδη και Θυμάτων Πολέμου, γεμάτες σκουπίδια!

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΕΛΑ:

ΜΙSERABILE VISUM = ΦΡΙΚΤΟΝ ΕΙΔΕΙΝ

Αυτή η «Παιδική Χαρα» δεν είναι ούτε χαρά ούτε για τα παιδιά. Είναι ένας αληθινά άθλιος σκουπιδότοπος. Είναι μια ντροπή. Είναι μια χαβούζα μέσα στην οποία κυλιέται , η πολιτική για το θεαθήναι, η ανικανότητα, η αδιαφορία η ψεύτικη προοδευτικότητα και η περιφρόνηση προς τον λαό, προς τα παιδιά μας, στην πόλη και στην αξιοπρέπειά μας! Εχει να πατήσει δημοτικό πόδι εκεί ίσως και δύο χρόνια . Αλλά και χέρι έχει να μπεί, ισως, χρόνια. Σχηματικά το είπα για πόδι ή για χέρι... Το ξέρω ότι η Δημοτική Αρχή στην καθαριότητα δεν διαθέτει τέτοια, παρά μόνο καρέκλες (ή άδειες διακηρύξεις καλών προθέσεων χωρίς πράξεις! ). Η εγκατάλειψη είναι πλήρης. Σκουπίδια, παντού, πλαστικά, χαρτιά, πακέττα τσιγάρων, πλαστικές σακούλες, ασημόχαρτα και χαλίκι χαλίκι παντού με πλούσιο στολίδι τις ακαθαρσίες σκύλων.

Για πράσινο ούτε λόγος. Δεν υπάρχει πουθενά εκτός από πράσινα άλογα.. Τι, με το πράσινο των παιδιών θα ασχολούνται τώρα; Και τότε πώς θα ασχοληθούν με τα «μεγάλα έργα» των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που έχουν το «ψωμί» ή την ψήφο των αδαών ή την «δόξα της βιτρίνας και του τίποτα»!..

Μέσα στην Π.Χ όλος ο εξοπλισμός παιχνιδιών είναι καταστραμένος. Επίσης δεν υπάρχει ούτε ένας μικρός κάδος απορριμάτων. Κατεβαίνεις τα σκαλοπάτια, που είναι προς την πλευρά που βλέπει προς τα εστιατόρια και μένεις άλαλος από το απαίσιο θέαμα! Το πεζοδρόμιο στην οδό Μελά, διπλα και αριστερά στην Παιδική Χαρά, είναι γεμάτα από ακαθαρσίες σκύλων , μια πινακίδα ριγμένη στο έδαφος, μπουκάλια. Στην είσοδο της Π.Χ ανακαλύπτεις ένα κατσαβίδι, μπουκάλια από κόκα κόλα και τα αγαπημένα της Δημοτικής Αρχής, κόπρανα σκύλων.

Στην απέναντι γωνία της οδού Μελά, στους κάδους απορριμάτων δίνει το παρόν ενας ακόμα αυτοεξευταλισμός της Δημ. Αρχής. Σκουπίδια, κόπρανα σκύλων, τζάμια σπασμένα αμέτρητα, πέτρες και χαλίκια που φαίνεται ότι υπάρχουν εκεί από μήνες ίσως και χρόνια. Ολη η οδός Μελά τόσο στην εισοιδό της όσο και καθώς ανεβαίνουμε την ανηφόρα στήν αριστερή κυρίως πλευρά είναι γεμάτη « ΑΡΧΑΊΟ ΣΚΟΥΠΊΔΙ»

Στο ΑΔΙΕΞΟΔΟ της Κλεισούρας η εγκατάλειψη είναι και εδώ εμφανής. Δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και όπου υπάρχουν, τμήματά τους είναι χωρίς πλακόστρωση. Σε όλο το μήκος του δρόμου υπάρχουν χώματα, σκουπίδια, κλαδιά αφημένα, σκορπισμένη άμμος και τσιμέντα, διάφορα καφασωτά, υλικά οικοδομών, ένα ΙΧ που έχει εγκαταλειφθεί και μια KAESER σε τροχούς! Ο δρόμος είναι επιστρωμένος με τσιμέντο. Πολύ υψηλος αυτός ο δημοτικός πολιτισμός!

Κηπάριο Νάρκισσου και Λ. Καρέα. Δρόμος χωρίς πεζοδρόμια αριστερά και δεξιά! Δημοτικές πινακίδες με ονόματα δρόμων πεταμένες μήνες τώρα και καμιά δημοτική υπηρεσία δεν τις μαζεύει! Χώμα σκορπισμένο παντού και σκουπίδια αμέτρητα, θάμνοι θλιβεροί και ακατάλληλοι και τμήμτα του χώρου για πράσινο αφύτευτο, κανένα λουλούδι! Δεντροστοιχίες και παρτέρια σε εγκατάλειψη. Σκουπίδια παντού. Κάτω από ένα μπαλκόνι βλέπει κανείς μια τεράστια πλάκα Ξυλοτέξ!..Νάρκισου και Ρόδων κανένα πεζοδρόμιο στ' αριστερά. Σκουπίδι και κόπρανα σκύλων, παρτέρια εγκαταλειμένα, μια μοτοσυκλέτα εγκαταλειμένη πρίν 3 χρόνια. Ιριδος και Ρόδων : χωρίς πεζοδρόμια δεξιά και αριστερά.

Οδός Λεβάντας, Πεζοδρόμιο κατειλλημμένο από συρόμενα και μοτό και «αρχαία» σκουπίδια. Κηπάριο Οδ. Λεβάντας: Σωροί από σκουπίδια και κόπρανα σκύλων, ωστόσο ο κήπος στο εσωτερικό του ήταν πράγματι ωραίος και φροντισμένος με τριανταφυλιες και κλαδέματα. Το 70% του χώρου αφύτευτο!

Οδ. Κισσού μέσα στο χώμα! Πλήρης η εγκατάλειψη. Ο δρόμος και ολες οι χωματινες πλαγιές της, είναι γεμάτες σκουπίδια και διάφορα υλικά, εγκαταλειμμένα συρόμενα οχήματα, πεταμένες άχρηστες, προφανώς, σκαλωσιές και «φαγάνες» από μηχάνημα. Η διεύθυνση καθαριότητας δεν έχει βάλει στον χώρο αυτό, ούτε μια ώρα δουλειάς! Στο τέλος του δρόμου της οδ. Κισσού αντίκρυσα βουνά κυριολεκτικά από σκουπίδια, χαρτόνια, πλαστικές σακούκες και μεγάλα καφασωτά, τα οποία όπως μου είπαν οι περίοικοι ήταν εκεί γύτω στις 10-12 ημέρες.

ΣΟΣ: Στο τέρμα και δεξιά της οδ. Κισσού, στις πλαγιές του παρακείμενου δάσους έχουν πεταχτεί πολλά και διάφορα υλικά τα οποία είναι επικίνδυνα για φωτιά το καλοκαίρι!...

Οδ. Γαζίας: Δεν διαθέτει πεζοδρόμια.

Γαζίας και Ρόδων κηπάρια δίπλα στη στάση: Σουπίδια και κόπρανα σκύλων. Το 70% του χώρου είναι αφύτευτο. Κανένα λουλούδι.

Δασύλλιο Ρόδου και Λ. Καρέα:
Ωραία παρουσία, περιποιημένο πράσινο καθαρός χώρος και λουλούδια! Λουλούδια; Μας εξέπληξε η αίσθηση της βαρβαρότητας! Πώς τους ξέφυγε η ασχήμια; Μυστήριο! Το πεζοδρόμιο του δασύλλιου χωρίς πλακόστρωση! Τα κοντινά παρτέρια σε εγκατάλειψη. Πεζόδρομος: σκουπίδια, χώμα, χαλίκι, μπάζα και σωλήνες πεταμένες. Πλήρης εγκατάλειψη.

Τμήματα της Λ. Καρέα: Τόσο αριστερά όσο και δεξιά βλέπει κανείς πεταμένους όγκους χώματος! Γιατί τα ρίξανε οι εργολάβοι εκεί; Τι κάνει όλη μέρα ο Αντιδήμαρχος κ. Ζούμπος; Η λαθεμένη, πανάκριβη και λιθόκτιστη νησίδα στην Λεωφ. Καρέα θα αποτελεί για καιρό όπως φάινεται σημείο αναφοράς του θυμού και της δυσανασχέτισης των κατοίκων του Καρέα και δεν έχουν άδικο!...Απο το έργο της νησίδας μόνο οι εργολάβοι φαίνεται να είναι ευχαριστημένοι!

Οι κάτοικοι του Καρέα καταγγέλουν: Την απουσία της Δημοτικής Αρχής, την αδιαφορία και την εγκατάλειψη του Καρέα, την απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, την έλλειψη χώρων για την ψυχαγωγία και την άθληση των παιδιών και της νεολαίας, την λειψή αστυνόμευση της περιοχής την διακίνηση ναρκωτικών και την άσχημα κατάσταση στο κυκλοφοριακό καθώς στις ώρες αιχμής δημιουργούνται μεγάλα μποτιλιαρίσματα! Θα επανέλθουμε.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μεταβάλλουν την Ελλάδα σε ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΏΠΗΣ

Δημήτρης Σουλιώτης
Ανεξάρτητος, συνεργαζόμενος
με την Δημ. Παράταξη «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ»