Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΕΙΟΥ

Ήρθε στο email μας η παρακάτω καταγγελία την οποία καταχωρούμε αυτούσια, σεβόμενοι το δικαίωμα κάθε Βυρωνιώτη να εκφράσει την άποψή του

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΙΟΥ

Προς τον Δήμαρχο Βύρωνα

Κύριε Δήμαρχε, με αγανάκτηση και οργή καταγγέλουμε την απαράδεκτη κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στην πλατεία Ταπητουργείου, η οποία προσβάλλει την αξιοπρεπειά μας και συνιστά κίνδυνο και άμεση απειλή για την υγεία όχι μόνο των κατοίκων που μένουν στις γύρω γειτονιές της πλατείας αλλά και των παιδιών που συχνά καταφεύγουν εκεί για να γλυτώσουν από το τσιμέντο που τα πνίγει και να παίξουν. Για την κατάσταση αυτή την ευθύνη φέρει στο ακέραιο η παρούσα Δημοτική Αρχή.

Η πλατεία παρουσιάζει μια εικόνα θλιβερή και αποκρουστική!.. Τον πιο πολύ χρόνο είναι γεμάτη με κάθε λογής σκουπίδια και ακαθαρσίες σκύλων, ένα θέαμα αληθινά άθλιο που προσβάλλει τον πολιτισμό και την αξιοπρέπεια μας. Το ίδιο βρωμερά, τον πιο πολύ χρόνο, είναι και τα πεζοδρόμια που περιβάλλουν την πλατεία.

Στην πλατεία, κύριε Δήμαρχε, έχετε εγακταστήσει επίσης ΕΠΤΑ (7 ) ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ του Δήμου, οι οποίοι υποδέχονται όχι μόνο τα σκουπίδια όσων κατοίκων γειτονεύουν με την πλατεία, αλλά και τα σκουπίδια από τις απέναντι γειτονιές και ιδιαίτερα τα σκουπίδια των κρεοπωλών και των καταστημάτων ψαριών της κεντρικής Αγοράς! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η πλατεία Ταπητουργείου, η πιο κεντρική πλατεία της πόλης, αλλά και ολόκληρη η γειτνιάζουσα περιοχή μας να είναι συνεχώς κάτω από ένα καθεστώς αφόρητης δυσοσμίας, μυγών και άλλων εντόμων, καθώς και ποντικών αφού οι κάδοι μεταξύ των άλλων αφήνονται από τις υπηρεσίες σας ΑΠΛΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ
!…Όπως αντιλαμβάνεσθε η αθλιότητα αυτή εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των παιδιών μας, την δική μας και των γύρω κατοίκων και είμαστε αποφασισμένοι να μη την αφήσουμε άλλο να μας απειλεί και να διασύρει την αξιοπρέπεια μας!

Ρωτάμε με ποιο δικαίωμα μεταβάλατε τις δικές μας γειτονιές σε "χωματερή" των απορριμμάτων της ευρύτερης περιοχής; Είναι δυνατον να συγκεντρώνεται στην ΠΛΑΤΕΊΑ ΠΟΥ ΠΑΊΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΆ αλλά και γίνονται συνήθως πολιτικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ΕΠΤΑ κάδοι απορριμμάτων; Ετσι δείχνει ο Δήμος τον πολιτισμό του και έτσι ο Δήμος τιμάει την νεολαία και το παιδί;

Διαμαρτυρόμαστε. Καταγγέλλουμε για αδιαφορία τη Δημοτική Αρχή και για εγκατάλειψη των κατοίκων της περιοχής, των ίδιων των καθηκόντων της, απεναντί μας. Μόνο στις εκλογές μας θυμόσαστε; Απαιτούμε:

1, Την άμεση απομάκρυνση των 4 από τους επτά κάδους. Η πλατεία δεν είναι χωματερή! Ζητάμε το τακτικό ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ. Τι γίνονται τα χρήματα από τα τεράστια ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουμε; Οι τρείς κάδοι που θα μείνουν φρονούμε ότι δεν πρέπει να τοποθετούνται στην πλατεία αλλά σε συνεννόηση με τους κατοίκους να βρεθούν καλλίτερες λύσεις τοποθέτησης όπως γίνεται σε αλλες γειτονιές. Θυμίζουμε την ιστορικότητα της Πλατείας και ότι στεγάζει μνημεία της Εθνικής μας Αντίστασης.

2. Θέλουμε να κληθούν σε συζήτηση οι επαγγελματίες της αγοράς για την απαγόρευση ρίψης απορρίμματων από υπολλείμματα κρεάτων και ψαριών στους κάδους της Πλατείας Ταπητουργείου. Με τους έν λόγω επαγγελματίες δεν έχουμε τίποτα, αντίθετα τους στηρίζουμε σαν καταναλωτές
και συνδημότες και θέλουμε και εκείνοι να δούν με σοβαρότητα το δίκαιο της διαμαρτυρίας μας. Ο Δήμος οφείλει να θεσπίσει κανόνες και να τους επιβάλλει. Είναι δική του ευθύνη! Υπογραμμίζουμε ότι κάθε απόπειρα να συνεχιστεί αυτό το αποκρουστικό και επικίνδυνο καθεστώς θα μας βρεί σφόδρα αντίθετους! Επισημαίνουμε ότι στην αγορά δεν έχουμε δεί τους κάδους απορριμμάτων που απαιτούνται!

3. Ζητάμε ακόμα την τοποθέτηση πινακίδων απογόρευσης εισόδου των σκύλων στην πλατεία. Δεν έχουμε τίποτα εναντίον των ζώων τα οποία επίσης αγαπάμε, έχουμε όμως εναντίον των ασυνείδητων συμπολιτών μας που νομίζουν ότι η πόλη είναι αποχωρητήριο των σκύλων τους! Ζητάμε ακόμα να θεσπιστουν από τον Δήμο γενικοί και ειδικοί κανόνες και ποινές για όσους ψευτοφιλόζωους παρανομούν και βρωμίζουν την πόλη, ιδιαίτερα ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΠΑΙΔΙΑ!

4. Την συνεχή και καλή καθαριότητα της πλατείας. Την περιποίηση και την αλλαγή του πράσινου. Την φύτευση και άλλων δέντρων και καλλοπιστικών φυτών. Την φύτευση Λουλουδιών. Την αναβάθμιση της πλατείας, η οποία επαναλαμβάνουμε στεγάζει και μνημεία της Εθνικής μας Αντίστασης.

Με τιμή