Τρίτη, 12 Αυγούστου 2008

ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (τραυματισμός ενός εντεκάχρονου κοριτσιού στο πάρκο της Ανάληψης)

Προς τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Επειτα από καταγγελία που μας έγινε και αφορούσε το βαρύ τραυματισμό ενός εντεκάχρονου κοριτσιού στο πάρκο της Ανάληψης κλιμάκιο της παράταξης μας με επικεφαλής το Δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Σταθόπουλο επισκέφτηκε το πάρκο. Κατά τη περιήγηση που κάναμε στους χώρους του πάρκου και μετά από συζητήσεις με τους γονείς και τα παιδιά που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο χώρο διαπιστώσαμε τα εξής : λόγω της κακής συντήρησης το γκαζόν έχει καταστραφεί (σχεδόν στο σύνολό του) σε τέτοιο βαθμό που το δίχτυ που το συγκρατεί να έχει έρθει στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να μπλέκονται σε αυτό τα πόδια των παιδιών και έτσι να έχουμε συνεχής τραυματισμούς, ένας εκ των οποίων οδήγησε το 11χρονο κορίτσι στο χειρουργείο. Σε στύλους ηλεκτροφώτισης υπάρχουν γυμνά καλώδια με άμεσο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.
Τα παιδικά όργανα βρίσκονται σε κακή κατάσταση αφού με μια πρόχειρη ματιά διαπιστώνεις προβλήματα στατικότητάς τους. Έχουν πλέον τέτοια ελαστικότητα που κινδυνεύουν να σπάσουν με άμεσο κίνδυνο τραυματισμών .Τουλάχιστο τέσσερις κούνιες είναι ολοσχερώς καταστραμμένες.
Δε λειτουργεί ο ηλεκτροφωτισμός σε ένα μεγάλο τμήμα του πάρκου.
Δεν υπάρχουν κοινόχρηστες τουαλέτες παρά μόνο αυτές του αναψυκτηρίου της Δημοτικής Επιχείρησης που όμως είναι κλειστές μέχρι τις 18,00 αφού το αναψυκτήριο είναι κλειστό.
Η φύλαξη του πάρκου είναι ελλιπής αφού φυλάσσεται μόνο τις πρωινές ώρες.
Οι ελαστικές πλάκες ασφαλείας έχουν καταστραφεί(παρατηρούνται μεγάλα κενά μεταξύ τους ,διαφορά ύψους κλπ) με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν το βάδισμα πάνω σε αυτές αλλά και τη δημιουργία εστιών μικροβίων κάτω από αυτές.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για την ανάπλαση του συγκεκριμένου πάρκου από τη σημερινή Δημοτική Αρχή δαπανήθηκαν πολλά χρήματα και χαρακτηρίστηκε ως πρότυπο αφού έλαβε και σχετική πιστοποίηση ασφαλείας (ISO).
Κατόπιν αυτών απαιτούμε
1.την άμεση συντήρηση του πάρκου (και ως προς τα όργανα και ως προς την ασφάλεια των χώρων του) και την επαναφορά του στην αρχική του κατάσταση.
2.24ώρη φύλαξη
3.άμεση τοποθέτηση τουλάχιστο τριών χημικών τουαλετών.

Σε κάθε περίπτωση σας καθιστούμε υπεύθυνο για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί από σήμερα και στο εξής στο συγκεκριμένο πάρκο.

Βύρωνας 21/7/2008

Κώστας Σταθόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Πρωτοβουλίας Στάση Βύρωνα.