Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΊΝΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Ένα ολόκληρο και πλέον χρόνο βασιλεύει Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ και ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ της οδού Αρτέμιδος στην Ανάληψη αλλά ο Δήμος δεν μαζεύει τους όγκους σκουπιδιών παρά τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα των αγανακτισμένων πολιτών οι οποίοι καταγγέλλουν την Δημοτική Αρχή για α δ ι α φ ο ρ ί α !….
Ανάγκη να επέμβουν άμεσα οι υγειονομικές αρχές καθώς ακριβώς δίπλα λειτουργούν σχολεία!

Αθλιότητα και αποτροπιασμός:
Σε αποχωρητήριο σκύλων έχει μετατραπεί το μονοπάτι που υπάρχει μεταξύ των σχολείων που βρίσκονται στην οδό Γεννηματά -Αρτέμιδος στην Ανάληψη και της εκεί παιδικής χαράς του Δήμου.
Η Δημοτική Αρχή "αποτίει φόρο τιμής" στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης , μετατρέποντας σε χαβούζα και "διαπρεπή" σκουπιδότοπο την ιστορική Πλατεία Ταπητουργείου!…

Πράσινο Δήμου Βύρωνα:

Σκουπίδια , κακομοιριά και εγκατάλειψη κυριαρχούν στους περισσότερους χώρους αστικού πράσινου της Πόλης .
Αυθαιρεσίες και παρανομίες εργολάβων διαφόρων έργων και οικοδομών, με την ανοχή του Δήμου, ρυπαίνουν δρόμους και πεζοδρόμια του Βύρωνα με χώματα, χαλίκια και άλλα υλικά.

Η πλήρης κατάρρευση της καθαριότητας αποδεικνύει ότι η παρούσα Δημοτική αρχή δεν έχει κανένα όραμα για την Πόλη και θέτει το ερώτημα για ποια έργο ακριβώς πληρώνεται ο κ. αντιδήμαρχος της λεγόμενης καθαριότητας !…

Ο σκουπιδότοπος της οδού Αρτέμιδος στην Ανάληψη
10/7.- Σε αληθινό σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί το αδιέξοδο της οδού Αρτέμιδος ( Αρτέμιδος 7 και Δήλου 2) καθώς κατακλύζεται από "αρχαία " σκουπίδια και έχει να καθαριστεί πάνω από έναν ολόκληρο χρόνο ίσως και περισσότερο! Σκουπίδια από πανιά, κουβέρτες, πλαστικά μπουκάλια και σακούλες, χαρτιά, κουτιά από κονσέρβες, και παντός άλλου είδους ρυπαρότητες, συνθέτουν, μαζί με τα ποντίκια, τις κατσαρίδες τα σμήνη από μύγες και τις ακαθαρσίες, ένα αποτρόπαιο και επικίνδυνο μείγμα που διασύρει την αξιοπρέπειά μας και απειλεί την υγεία των μαθητών των παρακείμενων σχολείων, των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών στις διπλανές παιδικές χαρές, στο λεγόμενο " Πρότυπο Πάρκο" της Ανάληψης!
Τα θλιβερά φαινόμενα των σκουπιδιών στην Αρτέμιδος δείχνει ότι η Δημοτική Αρχή είναι αποκομμένη από τα προβλήματα της πόλης και τους πολίτες, τους τούς οποίους όπως τόνιζαν περίοικοι: " Μας θυμούνται όταν έρχονται εκλογές"!
Το πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου κωφεύουν στις συχνές παρακλήσεις των ενδιαφερομένων πολιτών, καθώς όπως βεβαιώνουν μερικοί από αυτούς, έχουν τηλεφωνήσει πολλές φορές στον Δήμο αλλά ο σκουπιδότοπος που απειλεί την υγεία τους μένει αμετακίνητος και διογκώνεται πάνω από ένα χρόνο τώρα! Όταν μια δημοτική αρχή, σε μια κεντρική γωνιά της πόλης, όπου μάλιστα παίζουν και κινούνται παιδιά - πολλά παιδιά, έχει να πατήσει το πόδι της πάνω από ένα χρόνο, τότε έχουμε δείγματα πολιτικής και αυτοδιοικητικής παρακμής και η τοπική κοινωνία πρέπει να εξεγερθεί!
Ποιο "Πρότυπο Πάρκο" μωρέ; Αποχωρητήριο σκύλων στην Ανάληψη, δίπλα στα σχολεία και το "Πρότυπο Πάρκο"!
Να θεσπιστουν κανονιστικά μέτρα από τον Δήμο και πρόστιμα στους ασυνείδητους!

5.7.- ώρα 11.28΄.- Στο μεταξύ ο διασυρμός κάθε έννοιας πολιτισμού δεν σταματάει στον σκουπιδότοπο. Δίπλα από τον σκουπιδότοπο της οδού Αρτέμιδος, το "μονοπάτι" που υπάρχει μεταξύ των εκεί σχολείων και του λεγόμενου δημοτικού "πρότυπου πάρκου"(!..) στην Ανάληψη, έχει μετατραπεί σε αληθινό
αποχωρητήριο σκύλων όπου ασυνείδητοι "φιλόζωοι" έχουν συνεργήσει σε μια χωρίς προηγούμενο ρύπανση του δρόμου από το οποίο διέρχονται κάθε μέρα εκατοντάδες πολίτες και κυρίως παιδιά και γονείς, που πηγαίνουν στα σχολεία ή στις παρακείμενες παιδικές χαρές. Πέρα όμως από την βάρβαρη δράση των ασυνείδητων "φιλόζωων" βαριές είναι και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής η οποία, μολονότι το απαίσιο θέαμα προκαλεί την δικαιολογημένη εξέγερση των πολιτών, απολαμβάνει τον αδιατάρακτο ύπνο της.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι διάχυτες σε όλο το μονοπάτι ακαθαρσίες των σκύλων βρίσκονται εκεί επί πολλούς μήνες και συνεχώς πολλαπλασιάζονται. Τα απογοητευτικά όσο και εξοργιστικά φαινόμενα των ακαθαρσιών σκύλων πολλαπλασιάζονται ραγδαία, και τους συναντάει κανείς στους περισσότερους κήπους και ανοιχτούς δημοτικούς χώρους της Πόλης!
Είναι η ώρα ο Δήμος να πάρει αμέσως κανονιστικά μέτρα με τα οποία όχι μόνο να απαγορεύονται τα σκυλιά στα δημοτικά πάρκα, κήπους , παιδικές χαρές, άλση κλπ αλλά και να υποχρεωθούν οι κάτοχοι σκύλων να μαζεύουν τις ακαθαρσίες, διαφορετικά να επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα σε όσους περιφέρουν την ασυνειδησία τους βρωμίζοντας την πόλη!

"Χαβούζα" στη Πλατείας Ταπητουργείου "επιτίθεται" κατά των περίοικων και των παιδιών!
Κουτιά από γάλα, πλαστικά, χαρτόνια. Το ίδιο και στα πλακόστρωτα.
Το κηπάριο έχει μόνο 4 δέντρα , ανάμεσα στα οποία και ένας τεράστιος Φοίνικας, πράγμα που σημαίνει ότι το 60 -70% του χώρου είναι αφύτευτο! Σημειώνουμε ότι στο τμήμα αυτό δεν είδαμε επίσης κανένα λουλούδι! Γιατί;
Κηπάρια και χώρος πίσω από την σκηνή
: Σκουπίδια, βρώμα και αθλιότητα. Ακαθαρσίες σκύλων νάιλον, πλαστικά μπουκάλια, αποτσίγαρα, ποικιλία πλαστικών, καπάκια από μπύρες ή αναψυκτικά και χώματα παντού ενώ ένα ζευγάρι πεταμένα σανδάλια συμπληρώνει το ειδυλλιακό τοπίο! Ο χώρος δεν πρέπει να έχει καθαρισθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες!…Στο ένα τμήμα του κηπάριου, έκταση περίπου 25 τ.μ., υπάρχουν ΜΟΝΟ δύο (2) δέντρα, δηλ το 80% του χώρου είναι αφύτευτο!… Στο άλλο τμήμα του κηπαρίου υπάρχουν μόνο έντεκα (11) δέντρα, δηλ. το 50-60 % του χώρου είναι αφύτευτο!…Και φυσικά κανένα λουλούδι!
Μνημείο Εθνικής Αντίστασης και Αμφιθέατρο:
Οι μόνοι χώροι που ήταν καθαροί αφορούσαν το μνημείο Εθν. Αντίστασης και σχετικά το Αμφιθέατρο. Τα πεζοδρόμια πίσω από το μνημείο Ε.Α και απέναντι από την παιδική χαρά: Σκουπίδια, ακαθαρσίες σκύλων,
10/7 ώρα 19.30.- Η έντονη δυσοσμία που εκπέμπεται από τους έξη (6) βρωμερούς κάδους απορριμμάτων και ένας (1) ανακύκλωσης, που έχουν να πλυθούν πιθανώς χρόνια, προκαλεί τις διαμαρτυρίες και την έντονη αγανάκτηση των κατοίκων γύρω από την πλατεία, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι μολονότι έχουν πολλές φορές αναφερθεί στην Δημοτική Αρχή για το ζήτημα αυτό, ο Δήμος τους γράφει στα παλιά του τα παπούτσια. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται δικαιολογημένα και υπογραμμίζουν ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν έξη (!) κάδοι στην Πλατεία και πώς υπάρχει ιδιαίτερη αντιμετώπιση σε βάρος τους αφού οι έμποροι από την παρακείμενη αγορά, μεταφέρουν και ρίχνουν σ' αυτούς τα απορρίμματα από τα κρέατα και τα ψάρια, με αποτέλεσμα να διαχέονται αυτές οι ενοχλητικές οσμές και να συγκεντρώνονται σμήνη από μύγες. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή με την χαβούζα που έχει στήσει στην πλατεία δεν κακοποιεί μόνο τα δικαιώματα των περίοικων αλλά και των παιδιών που συνήθως παίζουν στην πλατεία και το αμφιθέατρο. ΄Όταν έχεις χαβούζα έξη κάδων σιγά το πάρκο αναψυχής! Την πλατεία ταπητουργείου επισκέφτηκα και στις 10/7 για να μιλήσω με τους κατοίκους και δεν είδα σημαντικές διαφορές με όσα ήδη είπα και όσα περιγράφω παρακάτω.
Στο μεταξύ στην πλατεία Ταπητουργείου δεν δρα μόνο η χαβούζα της δημοτικής αδιαφορίας αλλά και "η υψηλή αισθητική αντίληψη" που εκφράζεται με το απίστευτο σκουπίδι αλλά και τις ακαθαρσίες σκύλων που είναι διασκορπισμένα μέσα και έξω από την πλατεία καθώς και με άλλα αποκαρδιωτικά φαινόμενα τα οποία μαρτυρούν το κατρακύλισμα της πόλης στην εγκατάλειψη και την παρακμή. Συγκεκριμένα. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι υπήρχαν παλαιότερα απαγορευτικές για τα σκυλιά πινακίδες, οι οποίες εξαφανίστηκαν και ότι τρεις υπάλληλοι του Δήμου χρησιμοποιούν το πράσινο της πλατείας για τα σκυλιά τους!!..
Κηπάριο - άγαλμα Καραγιώργη:
παντού σκόρπια σκουπίδια, κουτιά κατάλειψη και αθλιότητα . Τρία ΙΧ έχουν καβαλήσει το πεζοδρόμιο και υποχρεώνουν τα παιδιά αλλά και μένα να κατέβω στο οδόστρωμα! Στο δρόμο βλέπει επίσης κανείς, εδώ και εκεί, σωρούς σκουπιδιών! Που είναι οι υπεύθυνοι ;Τους έχει φάει το λίπος της καρέκλας; Ας σημειωθεί ότι το φαινόμενο της κατάληψης πεζοδρομίων από ΙΧ επεκτείνεται και όλοι ρωτάνε τι κάνει ο Δήμαρχος, τι κάνει η Αστυνομία Βύρωνα και για ποιο λόγο πληρώνουμε την Δημοτική Αστυνομία!
Πράσινο κατά μήκος της Πέργκολας
: "Αρχαία" σκουπίδια, πλαστικά μπουκάλια, κουτιά από tuborg και Αμστελ, χαρτιά και χώματα παντού.
Σημείωση για την χρήση του Λεξικού
: αρχαία ονομάζουμε τα σκουπίδια που είναι στην ίδια θέση αρκετούς μήνες ή χρόνια. Αν η θέση των σκουπιδιών είναι ελαφρώς μετατοπισμένη τότε το φαινόμενο δεν οφείλεται στον Δήμο αλλά οφείλεται απλώς στη επενέργεια του ανέμου!
Απέναντι από την πέργκολα στο πεζοδρόμιο του Ταπητουργείου:
"Αρχαία" ρυπαρότητα ποικίλης ύλης. Σπασμένα μπουκάλια, χαρτιά και χώματα, πλαστικά και νάιλον. Ο χώρος έχει μήνες να σκουπιστεί.
Πεζοδρόμια γύρω από την Πλατεία
: Βρώμικα, ακαθαρσίες σκύλων και γεμάτα σκουπίδια κυρίως μέσα στο περίβολο που έχει φυτευτεί το κάθε δέντρο. Μήπως και στις άλλες περιοχές βλέπεις τις βάσεις των δέντρων σκουπισμένες ; Σπάνιο πράγμα!
Κύπρου και Ερυθραίας:
Σπασμένο πλακόστρωτο , πέτρες, οικοδομικά υλικά, κουβέρτα, χαρτιά, πλαστικά, χώματα, ένα σακίδιο και καφασωτά αφημένα από την παρακείμενη οικοδομή. Η αθλιότητα αυτή κυριαρχεί εκεί επί μήνες ενώ ο κ. Αντιδήμαρχος καθαριότητας εξακολουθεί να εισπράττει το μισθό του!…Μίλησα στον κύριο που έκανε την οικοδομή και την άλλη ημέρα είδα που είχε εξαφανίσει τα καφασωτά και ό,τι άλλο δικό του. Το γράφω αυτό για να δει ο αναγνώστης, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για την πόλη μας αν υπήρχε Δήμος με όραμα και αληθινό ενδιαφέρον.
Σημείωση:
όπως μου είπε ο άνθρωπος της οικοδομής, το πεζοδρόμιο Κύπρου και Ερυθραίας, το ξεθεμελίωσε η εταιρία ΕΝΤΕΧΝΟΣ και δεν το αποκατάστησε όπως προβλέπει ο νόμος. Περιμένουμε κ. Ζούμπο τις εξηγήσεις σας.

Δ. Σουλιώτης