Κυριακή, 13 Απριλίου 2008

ΞΗΛΩΣΤΕ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων του Βύρωνα και απουσία του Δημάρχου κ. Χαρδαλιά
ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΩΝ
ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
Βύρωνας 12 Απρίλη. Με την σύλληψη και την προσαγωγή στο αστ. τμήμα ενός ιδιοκτήτη ακινήτου, στή στέγη του οποίου είχαν εγκατασταθεί δύο, μάλιστα, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, χωρίς να διαθέτει άδεια λειτουργίας τους και την αξίωση απο το οργισμένο πλήθος, να ελέγξει η αστυνομία τίς άδειες λειτουργίας κεραιών σε δύο ακόμα παρακείμενα ακίνητα, τερματίστηκε για σήμερα τουλάχιστον, η μαχητική κινητοποίηση κατοίκων του Βύρωνα, με αίτημα την απομάκρυνση των επικίνδυνων κεραιών κινητής τηλεφωνίας απο τα όρια του Δήμου. Οι δύο ιδιοκτήτες, τούς οποίους η αστυνομία και οι συγκεντρωμένοι αναζήτησαν, τελικά απουσίαζαν, και έτσι ο έλεγχος των σχετικών αδειών θα γίνει, σύμφωνα με τον υποδιοικητή του αστ.τμήματος, μεθαύριο Δευτέρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο συλληφθείς ήταν δυνατόν να παραπεμφθεί με την διαδικασία τους αυτόφωρου αλλά γι' αυτό επρόκειτο να αποφασίσει ο εισαγγελέας ο οποίος έχει ειδοποιηθεί αρμοδίως.
Στο μεταξύ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση της αστυνομίας, η οποία την προηγούμενη το βράδυ είχε συλλάβει, χωρίς καμιά αιτία και χωρίς να έχει υποβληθεί μήνυση εναντίον τους, δύο νέους, οι οποίοι προσπαθούσαν να ενημερώσουν τον κόσμο της περιοχής για την έκδήλωση του Σαββάτου, ενάντια στις κεραίες τηλεφωνίας.Οι δύο νέοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο τμήμα, έπειτα απο ψευδείς ισχυρισμούς ιδιοκτήτη, στο κτίσμα του οποίου έχουν εγκατασταθεί κεραίες κινητης τηλεφωνίας (!..) τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.
Κάτοικοι, πάντως, σημείωναν ότι η ενέργεια αυτή της αστυνομίας δεν είχε καμιά νόμιμη βάση και ενήργησε μάλλον κατόπιν προτροπής και ψευδών ισχυρισμών αυτών που, για το χρήμα, δεν διστάζουν να θέτουν σε δοκιμασία την υγεία και την ζωή των συμπολιτών τους.
Τα γεγονότα συνοπτικά εξελίχθηκαν ως εξής: Με τα συνθήματα "έξω οι κεραίες απο τον Βύρωνα" και με τίς ιαχές "δολοφόνοι", πλήθος κατοίκων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τζιρακοπούλου του Βύρωνα το πρωϊ του Σαββάτου , διαμαρτυρόμενοι έντονα για την ύπαρξη άγνωστου αριθμού κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο Δήμο Βύρωνα, η ακτινοβολία των οποίων, σύμφωνα με μελέτες κύρους και δημοσιεύσεις επιστημόνων και διεθνών ιατρικών οργανώσεων, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία των ανθρώπων και ιδιαίτερα καρκινογεννέσεις.
Οι Συγκεντρωμένοι, ανάμεσα στους οποίους ήταν αρκετοί νέοι άνθρωποι και ακτιβιστές καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στον Δήμο Βύρωνα, Πάλμος Π., Κ. Σταθόπουλος, Τζιωρτζιώτης Στ. ο εκπρόσωπος της Παράταξης του κ. Κόνσουλα και ο αντιδήμαρχος κ. Μαρκάκης, ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους για την ανάγκη της συνέχισης της πάλης και των ενεργειών που θα ακολουθήσουν και πρότειναν την συγκρότηση επιτροπής για την παραπέρα οργάνωση του αγώνα. Στο μεταξύ εξαιρετικά δυσμενή εντύπωση προκάλεσε στους κατοίκους η απουσία του Δημάρχου Βύρωνα. Στην ενημέρωση που ακολούθησε διατύπωθηκαν καταγγελίες σε βάρος του κ. Χαρδαλιά, διότι εκτός απο την επιβολή ενός προστίμου σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας, πρίν αρκετά χρόνια, ο Δήμαρχος δεν έχει επιδείξει έκτοτε κανένα απολύτως ενδιαφέρον για ένα καίριο ζήτημα που συνδέεται άμεσα με την προστασία της υγείας των δημοτών του. Μερικοί κάτοικοι κατέθεσαν μάλιστα πώς του επέδωσαν σχετική διαμαρτυρία με πάνω απο 200 υπογραφές κατοίκων, τίς οποίες αυτός αγνόησε. Στίς 18 του μήνα που έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπεται μεγάλη και μαχητική η παρουσία των κατοίκων του Βύρωνα.
Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι τα οικονομικά κίνητρα, τα οποία προσφέρουν οι πολυεθνικές αυτές εταιρείες και η πολιτική όσο και οικονομική ισχυ τους, είναι τέτοια ώστε να εξαγοράζονται και να παραλύει το χέρι κρατικών υπηρεσιών και του νόμου. Μεταξύ τών άλλων εντυποσιακών ,αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι όταν οι επιστήμονες του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, που είναι εξουσιοδοτημένοι να μετράνε την ισχύ της ακτινοβολίας των κεραιών και άλλους παράγοντες πηγαίνουν για έλεγχο, οι εταιρίες ειδοποιούμενες εγκαίρως μειώνουν την ένταση της ακτινοβολίας στίς συγκεκριμένες κεραίες καθώς τα συστήματα αυτών ελέγχονται κεντρικά!....
Η κίνηση για την απομάκρυνση των δολοφονικών κεραιών πρόκειται να αναλάβει την καταγραφή τών σχετικών εγκαταστάσεων σε όλο τον Βύρωνα και να οργανώσει τίς δικαστικές καθώς και άλλες παρεμβάσεις, που θα κριθούν αναγκαίες τόσο για τίς διώξεις όσων παρανομούν όσο και για την απομάκρυνση των επικίνδυνων κεραιών απο τα όρια του Δήμου. Οπως φάνηκε απο την σημερινή συγκέντρωση, η ανησυχία των κατοίκων είναι μεγάλη και αναμένεται η εναντίωση και ο αγώνας για το ξήλωμα των κεραιών να πάρει μαζικές, μάλλον, διαστάσεις.
Δημήτρης Σουλιώτης