Τρίτη, 4 Μαρτίου 2008

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΕΑ

Λάβαμε ένα email από τον Κύριο Γιώργο, κάτοικο Καρέα σχετικά με το θέμα.
Θεωρούμε δεοντολογικά ορθό να αναρτήσουμε κι αυτή τη γνώμη εδώ.

Σημαντικό, αναγκαίο και χρήσιμο το έργο στον Καρέα για την ανακατασκευή - ανάπλαση του πεζοδρομίου και την αναδιαμόρφωση και υπερύψωση, διαπλάτυνση και εκφύτευση της νησίδας στην κεντρική λεωφόρο Καρέα, γι αυτό το είναι αναγκαίο να συνεχιστεί το έργο κανονικά μέχρι να ολοκληρωθεί σε ολόκληρο το μήκος της λεωφόρου (τουλάχιστον ως την πηγή του Καρέα).

Ο καρεώτης και κυρίως ο πεζός μέχρι τώρα υπέφερε και ακόμη υποφέρει από τα κατειλημμένα πεζοδρόμια από τα παρανόμως παρκαρισμένα (βάσει κ.ο.κ.) αυτοκίνητα είτε επί της κεντρικής νησίδος, είτε στα πεζοδρόμια από την αριστερή και δεξιά πλευρά των πεζοδρομίων της λεωφόρου καρέα. τώρα με την σωτήρια επέμβαση του δημάρχου και της δημοτικής αρχής επιτέλους θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τούς πεζοδρόμους για τούς λόγους που αυτοί κατασκευάστηκαν δηλαδή για την διέλευση των πεζών και όχι για το παρκάρισμα ιδιωτικής χρήσεως αυτοκινήτων όπως μέχρι τώρα δυστυχώς συνέβαινε.

επιπλέον η υπέρμετρη χρήση και επιβάρυνση της λεωφόρου Καρέα από κατοίκους των νοτίων προαστίων για την μετακίνηση τους προς αλλότριους προορισμούς αναμένεται να μειωθεί δραστικά καθώς θα αποτελέσει σοβαρό κίνητρο η αναδιαμόρφωση της λεωφόρου για την μείωση της υπερτοπικής κυκλοφορίας και έτσι θα ανασάνει αυτό το όμορφο προάστιο του Βύρωνα που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία ιδίως χρονιά και ιδιαίτερα μετά την διάνοιξη της περιφερειακής Υμηττού. Επιτέλους λαμβάνεται πρόνοια για την μείωση της υπερτοπικής κυκλοφορίας.

Η ουσιαστική αναβάθμιση της λεωφόρου Καρέα και ο εξανθρωπισμός της μέσω της εμφύτευσης δένδρων και γκαζόν στην κεντρική νησίδα θα οδηγήσει και σε γενικότερη βελτίωση της εικόνας της περιοχής του Καρέα και θα προσθέσει αξία στα ακίνητα της περιοχής και θα κατατάξει τον Καρέα μεταξύ των συγχρόνων, πολιτισμένων, εξευγενισμένων ευρωπαϊκών προαστίων της πρωτεύουσας.

οι περισσότεροι καρεώτες υποστηρίζουμε τα έργα διότι θα δώσουν την δυνατότητα και στον πεζό επιτέλους να κυκλοφορεί ελεύθερα στους πεζοδρόμους της περιοχής του και να μην υφίσταται το μαρτύριο των κατηλειμμένων από τα αυτοκίνητα πεζοδρομίων που μέχρι τώρα του έφραζαν τον δρόμο.

αυτοί που αντιδρούν είναι απειροελάχιστοι, δεν έχουν καμιά κοινωνική νομιμοποίηση και το κάνουν απλώς και μόνον γιατί θα ξεβολευτούν δηλαδή μετά την ολοκλήρωση αυτοί του έργου πνοής δεν θα μπορούν πλέον να παρκάρουν όπου αυτοί θέλουν και όπου τούς εξυπηρετεί, δείχνοντας τεράστια ασέβεια προς τούς πεζούς (και ιδιαίτερα τα αμεα) συμπολίτες τούς. αυτό τούς πονάει μόνο είναι, που θα παρκάρουν το ι.χ. τούς. μικροπολιτικά, μικροπαραταξιακά και μικροϊδιοκτησιακά συμφέροντα τούς παρακινούν μόνον.

Γι αυτό το λόγο καλώ τον δήμαρχο Βύρωνα ως χρόνια καρεώτης να συνεχίσει αταλάντευτα το έργο για την ανάπλαση των πεζοδρομίων και την επέκταση της κεντρικής διαχωριστικής νησίδας προκείμενου να καταστεί ο καρέας περισσότερο προσπελάσιμος από πεζούς, περισσότερο οικολογικά βιώσιμος και λιγότερο χρησιμοποιούμενος από ιχ υπερτοπικών προορισμών και να απαλλαχθεί από τα παράνομα κατά κοκ παρκαρίσματα στην κεντρική νησίδα που ταλαιπωρούν διερχόμενους πολίτες, πεζούς, παιδιά, γέροντες.


Στην ερώτησή μας, αν είναι καθαρά ενημερωτικό το μήνυμα ή ζητά να του δώσουμε χώρο έκφρασης σ' αυτή την ιστοσελίδα πήραμε την παρακάτω απάντηση.

Καταρχην σας ευχαριστώ θερμότατα για το ενδιαφέρον σας και την άμεση ανταπόκριση σας να διαβάσετε και αυτήν την άποψη περι του ζητήματος της ανάπλασης και ανακατασκεύης των πεζοδρομίων της λεωφόρου Καρέα και της κεντρικής νησίδος αυτής, διότι έστειλα και αλλού αυτό το άρθρο και δεν υπήρξε
καμία ανταποκριση.
Καλό θα ήταν από άποψη πλουραλισμού και πολυφωνίας να καταγραφεί και η δική μου τοποθέτηση περί της αναγκαιότητας αναβάθμισης των πεζογρομίων και της κεντρικής διαχωριστικής νησίδος της λεωφόρου Καρέα.Είμαι χρόνια Καρεότης και πιστεύω ότι αυτό το έργο θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Ίσως έπρεπε να είναι έργο μίας προοδευτικής δημοτικής αρχής και όχι μιας συντηριτικής, αλλά τι να κάνουμε. Να πολεμίσουμε ένα προοδευτικό μέτρο που είναι υπερ των πεζών επειδή το κάνει ένας συντηριτικός δημάρχος;
Εάν θέλετε προσθέσατε και αυτήν την άποψη που σας έστειλα με το προηγούμενο μύνημα μου ως σχόλιο
για να ακουστεί και η άλλη άποψη περί του θέματος.
ΦΙΛΙΚΑ ,ΓΙΩΡΓΟΣ
(ΚΑΡΕΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!