Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008

ΜΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ

Σε πρόσφατο διαγωνισμό διηγήματος που πραγματοποίησε ο δικτυακός χώρος diavasame.gr συμμετείχε με ένα διήγημα, το οποίο είναι ανάμεσα στα 12 που βραβεύτηκαν, ένα αγαπημένο μέλος της ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ η Καλλιόπη (Πόπη) Σταυροπούλου.
Τα δώδεκα πρώτα διηγήματα του διαγωνισμού τυπώθηκαν από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ.
Το βιβλίο διατίθεται από το κεντρικό βιβλιοπωλείο Πανεπιστημίου 17, και από εβδομάδα θα υπάρχει σε όλα τα βιβλιοπωλεία του Ελευθερουδάκη.

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από την τελετή βράβευσης.

Η Τελετή βράβευσης των 12 διηγημάτων που πρώτευσαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος του Diavasame.gr, άρχισε λίγο μετά τις 19.30, στην αίθουσα του café στον 6ο όροφο του κεντρικού βιβλιοπωλείου του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, Πανεπιστημίου 17.

Την αρχική εισήγηση έκανε ο συντάκτης Γιώργος Πιπερόπουλος, που είπε δυο λόγια για το πώς ξεκίνησε η ιδέα και πως υλοποιήθηκε. Υποσχέθηκε, σαν εκπρόσωπος της συντακτικής ομάδας πως ο διαγωνισμός διηγήματος θα επαναληφθεί του χρόνου τον Σεπτέμβριο και παρουσίασε τους ομιλητές.
Ο Γιάννης Σκεπαρνιάς, γενικός διευθυντής του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, σαν οικοδεσπότης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, και δήλωσε την συμπαράσταση του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, πράγμα εξ’ άλλου που αποδείχτηκε από την έκδοση του βιβλίου με τα διηγήματα (Τα πρώτα δώδεκα βήματα).
Ο Στρατής Χαβιαράς, συγγραφέας, συντονιστής και δάσκαλος των εργαστηρίων δημιουργικής γραφής του ΕΚΕΒΙ, αλλά και δάσκαλος των αντίστοιχων σεμιναρίων στο Harvard, ευχήθηκε καλή πορεία σε όλους τους πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς.
Ο Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας (δάσκαλος της συντακτικής ομάδας του Diavasame.gr) και υπεύθυνος του ένθετου για το βιβλίο στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, θυμήθηκε τα μαθήματα στα σεμινάριο Κριτικής όταν είχε μαθητές τους νυν συντάκτες του Diavasame.gr, και δήλωσε ενθουσιασμένος από την συνέχεια της συγκεκριμένης τάξης των σεμιναρίων που δημιούργησε το πρώτο site με κριτικές βιβλίων σε τακτική δεκαπενθήμερη βάση.

Ακολούθησε η απονομή των βραβείων.

1. Λι γιεν , της Ελισάβετ Ευαγγέλου (Σεμινάριο δημιουργικής γραφής στο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).
2. Μαρτυρία, της Άλκηστης Δημάκη (Σεμινάριο δημιουργικής γραφής στο ΕΚΕΒΙ).
3. Ο χορός της Αϊσέ, της Σμαραγδής Μητροπούλου
4. Αληθινή ιστορία, της Μαρίας Δαλαμήτρου
5. Η σφαγή της καθημερινότητας, του Ιωάννη Τάκη
6. Οι τέσσερις, του Γιώργου Νικολόπουλου
7. Ερωτική χίμαιρα, της Κωνσταντίνας Κιζήλου
8. Μια σύντομη ιστορία για τον φόβο, της Καλλιόπης Σταυροπούλου
9. Καταπίνοντας δόσεις απέραντης Αγάπης, του Δημήτρη Νότα.
10. Βίγλα, της Ευθυμίας Δεσποτάκη
11. Θκιος σχουρέντηνε, της Μαρίας Καλύβα-Κλαμπάνου
12. Λέξεις, της Ιωάννας Μπάλλιου