Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας εκφράζει την αντίθεσή του στη πολιτική της Δημοτικής Αρχής στα ζητήματα πρόσληψης προσωπικού στο Δήμο, τα Νομικά Πρόσωπα και τη Δημοτική Επιχείρηση. Το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αρχή δείχνει να υιοθετεί την πολιτική των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων θέτοντας σε αμφισβήτηση τις σταθερές εργασιακές σχέσεις και τη μόνιμη εργασία.

- Το Νοέμβριο αποδέχθηκε και ξεκίνησε την εφαρμογή του προγράμματος στέιτς. Πρόκειται για πρόγραμμα που απασχολεί ανασφάλιστους εργαζόμενους για 18 μήνες, χωρίς ένσημα., με χρήματα του ελληνικού λαού αφού χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον Ο.Α.Ε.Δ.

- Στις 31 Δεκεμβρίου προσέλαβε δέκα (10) εργαζόμενους με συμβάσεις μίσθωσης έργου δηλαδή με δελτίο παροχής υπηρεσιών στο Νομικό Πρόσωπο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία η οποία ορίζει ότι απαγορεύονται οι μισθώσεις έργου σε ειδικότητες όπως νηπιαγωγοί, βρεφοκόμοι, καθαρίστριες, μάγειροι κλπ., γιατί οι ειδικότητες αυτές παρέχουν εξαρτημένη εργασία. Οι ελλείψεις θα είχαν καλυφθεί με μόνιμο προσωπικό αν δεν καθυστερούσε η ολοκλήρωση της διαδικασίας των προσλήψεων μέσω Α.Σ.Ε.Π., η οποία εκκρεμεί στους Παιδικούς σταθμούς

- Συνεχίζει να απασχολεί εξστραντζήδες, ανασφάλιστους εργαζόμενους στη Δημοτική Επιχείρηση.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Βύρωνα αγωνίζονται για να μεταφερθούν όλοι στο Δήμο, μετά από 10 έως και 17 χρόνια εργασίας, συναντούν την άρνηση της Δημοτικής Αρχής.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η Δημοτική Αρχή αλλάζει την μέχρι τώρα πολιτικής της. Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε να υπερασπιστούμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τη σταθερή μόνιμη εργασία, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να ευθυγραμμισθεί με τις γενικότερες αντεργατικές κατευθύνσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο αγωνιζόμαστε ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα, τη μόνιμη, σταθερή εργασία. Αντιστεκόμαστε σε πολιτικές και πρακτικές που εκμεταλλεύονται τον εφιάλτη της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων, θέλοντας να επιβάλλουν μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις χωρίς ή με περιορισμένα δικαιώματα.

Η εργασία είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου και υποχρέωση της κεντρικής και τοπικής εξουσίας να την εξασφαλίσουν παρέχοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους όσους την αναζητούν. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε πολιτικές και πρακτικές που αναπαράγουν το ρουσφέτι, τις πελατειακές σχέσεις, την ομηρία.

Παλεύουμε για εργασία με ίδια δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους ενάντια στους διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους, σε μόνιμους και ανασφάλιστους.

Υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις μας και διεκδικούμε τη διεύρυνση των δικαιωμάτων στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και οικονομικά θέματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της ζωής και τις δυνατότητες της εποχής.

Ιανουάριος 2008

Το Δ.Σ.