Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2007

ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΛΕΙΝ ΕΣ (ΓΕΝΙΚΩΣ) ΒΥΡΩΝΑ

Στη Δημοτική εφημερίδα ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο
ΠΛΑΤΕΙΕΣ Παγώνουν οι άδειες κατασκευών
http://www.dimotikosantilogos.gr/article.php?id=987&article=1000

Το παραπάνω θέμα σχολίασε το μέλος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ Κώστας Αθανασίου ως εξής


ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΛΕΙΝ ΕΣ (ΓΕΝΙΚΩΣ) ΒΥΡΩΝΑ


Ο κος Δήμαρχος σχεδιάζει, λένε, να ξανααναπλάσει προς το βελτιστότερον την αναπλασμένη προς το βέλτιστον προ πενταετίας πλατεία Αγίου Λαζάρου (Ελ. Βενιζέλου) Σκέφτομαι πως σκέφτεται να αντικαταστήσει τα γρανιτένια πλακάκια μπάνιου με άλλα ... άλλου μπάνιου και προεκτείνει εισέτι τους χώρους ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, για να απομακρυνθούν τα παιδάκια που θορυβούν καθώς και τα περιστέρια που κουτσουλάνε. Θα είναι (αν είναι) μια αναπτυξιακή παρέμβαση για το καλό των συμπολιτών μας καταστηματαρχών. Εξ' άλλου, θα μπορεί βρε αδερφέ, ο κάθε πελάτης των πέριξ της πλατείας φραπερί να πίνει απερίσπαστος το φραπεδάκι του χωρίς οχλήσεις.

Η άποψή μου συμπίπτει απολύτως με αυτήν του κου Δημάρχου. Αν όμως κάποιος δεν συμφωνεί έχω κι άλλη άποψη.

Ιδού μία:

Αντί να ξηλώνει για να ράψει ανάπλαση καλό θα ήταν να διαθέσει, τα όσα χρήματα διαθέτει, για να καταστήσει πεζοδρόμια όσα παριστάνουν τα τέτοια.

Στην πόλη μας έχουμε περίπου 150 χιλιόμετρα πεζοδρομίων και <<πεζοδρομίων>>. Από αυτά ελάχιστα είναι βατά. Στα υπόλοιπα, δηλαδή τα πολλά, μόνο αρτιμελείς, νέοι και με ακροβατικές ικανότητες μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Οι ηλικιωμένοι, οι ανάπηροι, οι χοντροί (σε τέτοιους ευημερεί η Ελλάδα) και οι μωρομάνες με τα αμαξίδια, δεν έχουν δρόμο να διαβούν, σοκάκι να περάσουν! Επίσης επειδή στην περιοχή δεν χωράνε άλλα αυτοκίνητα, ούτε με τέτοια μπορεί να προσεγγίσει κάποιος την πλατεία Αγ. Λαζάρου.

Μήπως πρέπει να ξανασκεφτούμε κε Δήμαρχε, για να μη πάθουμε ότι και οι αρχαίοι Αβδηρίτες, που έχτισαν τεράστιες δεξαμενές, λαμπρά λουτρά, περίτεχνες βρύσες στους δρόμους και αγωγούς χιλιομέτρων και περατώνοντας όλα τούτα διαπίστωσαν πως ... δεν είχαν νερό;

Εγώ αυτή τη δεύτερη και ατσαλωμένη με επιχειρήματα τη θεωρώ αναντίλεκτη. Εκτός κι αν δεν συμφωνείς κε Δήμαρχε οπότε έχω μερικές ακόμα.


Κώστας Αθανασίου

Μέλος της Δημ. Πρωτοβουλίας ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ