Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (PARKING)
Το πραγματικό πρόσωπο της παρούσης Δημοτικής αρχής ξεπρόβαλε ολοκάθαρα στον ορίζοντα. Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις εκλογές, που έγινε στις 22/11/2006, ο κ. Χαρδαλιάς έφερε προς ψήφιση την απαλλοτρίωση οικοπέδων στο κέντρο του Βύρωνα όχι για την δημιουργία χώρων πρασίνου και υπόγειων γκαράζ, αλλά για την κατασκευή υπέργειων πολυορόφων γκαράζ από εργολάβους με την μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης. Έτσι το σύνθημά του κ. Δημάρχου «ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, μόνο μπροστά» παρουσιάστηκε στην πραγματική του διάσταση «μόνο δεξιά και πίσω»


Ας γίνουμε όμως πιο σαφείς.


Ο κ. Δήμαρχος εισηγήθηκε και ψηφίσθηκε ομόφωνα από την πλειοψηφία, την απαλλοτρίωση χώρων στο κέντρο του Βύρωνα, ώστε να δημιουργηθούν υπέργεια πολυώροφα γκαράζ. Ο τρόπος κατασκευής ο γνωστός. Παραχώρηση με την μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης σε εργολάβους των γκαράζ για 25 χρόνια. Έτσι στο ήδη επιβαρημένο από το μπετόν κέντρο θα προστεθούν νέα υπέργεια πολυώροφα γκαράζ, με πολύ μικρό αριθμό θέσεων στάθμευσης, τα οποία δεν λύνουν το πρόβλημα. Θα τα χρυσοπληρώνει ο Δημότης και θα τα εκμεταλλεύονται οι εργολάβοι. Δηλαδή σε καμία περίπτωση υπόγεια γκαράζ, και από πάνω πλατείες, ώστε να ανασάνει το κέντρο της πόλης μας. Η νέα μέθοδος του κ. Χαρδαλιά σε όλο της το μεγαλείο! Πληρώνει ο Δημότης του Βύρωνα για τις απαλλοτριώσεις και μετά τα οικόπεδα τα παραχωρούνε στους εργολάβους και γεμίζουμε μπετόν τον Βύρωνα Όλο αυτό ο κ. Δήμαρχος το ονομάζει ανάπτυξη. Ισχυρίζεται δε, ότι αυτή η πρακτική του ψηφίστηκε από το 75% του λαού του Βύρωνα, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό, δυστυχώς, και όσους ψήφισαν τον κ. Κόνσουλα γιατί και εκείνος συμφώνησε με την αυτοχρηματοδότηση.


Βυρωνιώτισσες - Βυρωνιώτες


Τελειώνοντας αυτή την ενημέρωση, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ καλεί όλους τους πολίτες και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις σε κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο.
Ο Επικεφαλής&Η Γραμματεία της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ
Κ. Σταθόπουλος